Bài tập các thì tiếng anh

Ngữ pháp là một trong những nhà điểm khôn cùng đặc trưng với bất kì ai học tập giờ anh yêu cầu nắm bắt được. Đúng vậy, nếu khách hàng gồm gốc rễ những thì trong giờ Anh giỏi thì các bạn sẽ hoàn toàn có thể thực hiện những kĩ năng gọi và viết cực kỳ tốt. Dưới trên đây, Báo Song Ngữ đang chỉ dẫn bài bác tập những thì vào giờ đồng hồ Anh để chúng ta tìm hiểu thêm cùng rèn luyện có thể góp nâng cấp giỏi ngữ pháp mang đến chúng ta.

Bạn đang xem: Bài tập các thì tiếng anh

quý khách rất có thể thấy rằng vào giờ đồng hồ Anh tất cả 12 thì cơ phiên bản với 1 thì mở rộng. Thì giờ anh được phân tách theo thời hạn thừa khđọng, hiện thời với sau này. Các độc giả ao ước phát âm biết chi tiết thêm với áp dụng phương pháp nhuần nhuyễn thì theo dõi mà lại bài viết không giống của Báo Song Ngữ. Hãy cùng quan sát và theo dõi nhé.

A. Tổng hợp các thì trong giờ đồng hồ Anh

Áp dụng cách làm để hoàn thành câu hoàn hảo.

I.Thì Hiện tại solo (Simple Present)

– He ______ a new dress today. (buy) – ______Nam & Ly ______ khổng lồ school by bus every day? (go) – My mother ______ her hair every day. (wash) – My brother ______ robbers. (catch) – She____ a student. (be) – They never _____ beer. (drink) – I ____ meet her. (do not) – _____ they friendly? (are/is/am) – The sun often______ in Morocteo. (shine) – Rome ______ the capital of Italy. (be) – Birds ______ in winter. (migrate) – Travelling by plane ______ a lot of energy. ( use)

Đáp án: – buys – Do – go – washes – catches – is – drink – don’t – Are – shines – is – migrate – uses.

II. Thì hiện tại tiếp diễn (present continuous)

– She _____going trang chủ. (am/is/are) – I _____the book “The harry potter” . (read) – Nam ____always ____late. (come) – _____ products _____rapidly? (grow) – My father ______flower in the garden. (water)

*
– My younger sister ______ the room. (clean) – Some people _____ on the grass & _____ a picnic. (sit/ have) – The number of Web users who cửa hàng online ______. ( increase) – My best friover ¬_______ in a holiday camp. (stay) – I don’t lượt thích the book that I _________ at the moment. (read)

Đáp án – is – am reading – Is – coming – Are growing – is watering – is cleaning – are sitting – having – is increasing – is staying – am reading.

III. Thì hiện nay xong xuôi ( Present perfect tense)

– It has_____ 5 months since I first met her. (be) – ____ you been khổng lồ that place before? (Have/has) – I have _____ for this shop for 1 year.( work) – He _____ in Germany since 2009. ( live) – I’ve ______ many art galleries this year. ( visit) – Is Nam ______ lunch with us? (have) – Where _____ you _____ go? ( Have/has – be) – The world _______ a massive sầu shift in transport và tourism in the last decade. ( see) – How long _____ you _____ there? (live)

Đáp án: – been – Have – worked – has lived – visited – having – have sầu – been – has seen – have sầu – lived

IV. Thì bây giờ kết thúc tiếp nối (Present perfect continuous tense)

– My best frikết thúc _______French since November. ( learn) – I’m so tired. I _______ for the bus for hours. ( wait) – Hoa ______ about where to go this weekkết thúc. ( think) – The number of people taking up extreme sports______ since the early 1990s. ( increase) – The amount of free time we have ________ continuously for over 30 years. (rise) – She looks very exhausted because she ______ all night. (work) – I ______ this book since last night. ( read) – They ______ with old class all the day. (chat)

Đáp án – has been learning – have sầu been waiting – has been thinking – has been increasing – has been rising – has been working – has been reading – have sầu been chatting.


V. Thì vượt khứ đơn (Past simple tense)

– I ____ the museums in Thủ đô New York. (visit) – I ______ to Tokyo last year. (travel) – We always went on holiday lớn nhật bản when I ___ a child. ( be) – Last week I _____ on holiday for 3 days. (go) – Every summer I ____the school holidays with my grandparents. (spend) – Dannes _____ to Finl& last year, but he _______ it. ( go – like) – What ___ you do? (do) – My family ______ from the countryside when I was 12 years old. (move)

Đáp án

– visited – travelled – was – went – spent – went – didn’t like. – did – moved.

VI. Thì vượt khứ tiếp diễn (Past continuous tense)

– I ______ (swim) in the sea when the rain started. – Some people _______ (relax) by the pool & others ______ (play) volleyball. – For the first two days of my holiday I ______ (stay) with friends. – Last month I ______(have) acting lessons but I had lớn stop when I lost my voice. – Sorry, _____ you _____ (sleep)? – While I was driving trang chủ, Peter _____ (try) desperately lớn liên hệ me. – The company _______ (decline) rapidly before he took charge. – Where you ______ (go) when I saw you last weekend? – My sister ______ (watch) TV when I got home page.

Đáp án:

– was swimming – were relaxing / were playing – was staying – was having – were sleeping – was trying – was declining – were you going – was watching

VII. Thì quá khđọng chấm dứt – Past perfect tense

– Before she became the 2008 world swimming champion nobody ______ (hear) of Phan Anh.

– Every newspaper and TV channel in the USA wanted to lớn interview Neil Armstrong after he _______ (landing) on the moon.

– Managing an actors image though truyền thông relations become popular in the 1980s. Up until then actors _____ (not care) much about their public image.

– An idea occurred to hyên that she herself ______(help) hyên very much in the everyday life.

– When I arrived Dennis ______(go) away.

Xem thêm: Cách Chỉnh Biểu Tượng Trên Desktop Nhỏ Lại, Cách Thu Nhỏ Biểu Tượng Trên Desktop Win 10

– If I ______(know) that, I would have sầu acted differently.

– Until the 1990s, footballers ______(not earn) such large salaries and they didn’t use to be so famous.

– By the time I met you, I ______(work) in that company for three years.

– Linch ______(study) in Korea before she did her masters at Harvard.

– _____ the film ______(end) when you arrived at the cinema?

Đáp án:

– had heard – had landed – hadn’t cared – had helped – had gone – had known – hadn’t earned – had worked – had studied – Had – ended

VIII. Thì vượt khứ đọng xong xuôi tiếp nối – Past perfect continuous tense.

– The journalists ______(wait) for over an hour by the time the President arrived at the palace. – She ______(work) in the clothes store for two years when a customer who represented a model agency spotted her and signed her up. – They ______ (talk) on the phone when the rain poured down. – I _______(have) lunch by the time the others came inlớn the restaurant. – Yesterday, my brother said he ______ (stop) smoking for 2 months. – The photographers ______(wait) hours for the stars to arrive at the 2010 Oscar ceremony. – I would have been ready for the thử nghiệm if I ______(prepare) diligently.

Đáp án:

– had been waiting – had been working – had been talking – had been having – had been stopping – had been waiting – had been preparing

VX. Thì tương lai 1-1 – Simple future tense

– I _____ (try) my best khổng lồ answer all the questions. – I ¬_____(help) her take care of her children tomorrow morning. – They ______ (stay) at the siêu thị. – I _____(bring) money to lớn school tomorrow for you. – I ______(tell) her the truth. – _____ you come lớn company tomorrow? – I ______(come)baông xã home to lớn take my book which I have sầu forgotten. – _____ you please bring me a cup of coffee? – If it stops raining soon, we ______(go) lớn the hospital. – ____ we start again from the beginning?

Đáp án

– will try – will help – won’t stay – will bring – won’t tell – Will – will come – Will – will go – Shall

X. Thì tương lai tiếp diễn – Future continuous tense

– Tomorrow afternoon, I _____(build) my new website. – This time next year, most people _____(use) the Internet every day. – I ____(watch)the concert live sầu online tonight. – We _____(climb) the mountain at this time next Monday. – We _____(not study) at 9 a.m tomorrow. – _____ she ______(do) the housework at 11 p.m tomorrow? – At this time tomorrow I ______(go)shopping in Vietnam.

Đáp án:

– will be building – will be using – will be watching – will be climbing – won’t be studying – Will – be doing – will be going

XI. Thì tương lai xong xuôi (Future Perfect)

– Everyone _______ (learn) how to use the Internet in 50 years time. – I _______ (finish) my homework before 8 o’cloông xã this evening. – I _______ (spend) over 100 VND on online shopping by the over of the week. – It is estimated that in five sầu years time đôi mươi percent more people over the age of 60 _______ (start) khổng lồ use the Internet. – The Internet ________ (become) the primary source of information by the middle of the century. – I _______ (do) the job before the trùm come tomorrow.

Đáp án:

– will have learnt – will have sầu finished – will have sầu spent – will be started – will have become – will have done

XII. Tương Lai Hoàn Thành Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

– Next month, I __________ (work) at this Internet thiết kế company for ten years. – I __________ (study) in the International school for 2 years by the over of next year. – Come on, its my turn! Soon you __________ (surf) the net for over two hours. – She __________ (study) Korean Culture for 3 years by the end of this year. – When I get my degree, I __________ (have) at nước Australia for four years. – We __________ (run not) at 10 a.m tomorrow. – _____ they __________ (talk) for half an hour by the time her father comes back?

Đáp án:

– will have sầu been working – will have sầu been studying – will have been surfing – will have been studying – will have sầu been having – won’t have been running – Will – have been talking.

B. bài tập tổng hợp các thì

Khoanh vào đáp án đúng.

1. He fell down when he …………towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 2. The train …………. half an hour ago. A. has been leaving B. left C. has left D. had left 3. He has been selling motorcycles…………….. A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years. 4. I ……..Texas State University now. A. am attending B. attend C. was attending D. attended. 5. The little girl asked what ……… to lớn her friover. A. has happened B. Happened C. had happened D. would have been happened. 6. John ……… a book when I saw hyên. A. is reading B. read C. was reading D. Reading 7. I………….lớn New York three times this year. A. have sầu been B. was C. were D. had been 8. I will come & see you before I………….for America. A. leave B. will leave C. have left D. shall leave 9. I have sầu never played badminton before. This is the first time I ……… to lớn play. A. try B. tried C. have sầu tried D. am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he ……….. dinner. A. finish B. finishes C. will finish D. finishing 11. When I met hyên , he ……. as a waiter for a year. A.had been working B. worked C. have worked D. work. 12. I………….the dishwasher on when heard the shot. A. am turning B. were turning C. was turning D. turned 13. There was a time when watching TV really……………family entertainment. A. were B. was C. had been D. Is 14. The Olympic Games…………every four years. A. take place B. takes place C. took place D. is taking place. 15. …………….you go to lớn the dentist? A. how often are B. how often bởi C. how often does D. how are 16. By the kết thúc of next year, Kelvin ………English for two years. A. will have sầu learned B. will learn C. has learned D. would learn. 17. By the age of 25, he …….. two famous novels. A. wrote B. writes C. has written D. had written 18. I think the weather……………nice later. A. will be B. be C. had D. has been

Đáp án:

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Trên đó là toàn bộ bài bác tập của những Thì trong giờ đồng hồ Anh.

Xem thêm: Danh Sách Tập Phim Naruto Shippuden, 900+ Naruto Ý Tưởng Trong 2021

Mong rằng các chúng ta cũng có thể có tác dụng xuất sắc và nâng cao được ngữ pháp tiếng Anh.


Chuyên mục: Công nghệ