Bài tập chia thì lớp 8

Tenses giỏi còn gọi là các thì trong giờ anh là ngữ pháp luôn luôn có mặt trong các đề thi. Bài viết dưới đây của qplay.vn tổng thích hợp các bài tập CHIA ĐỘNG TỪ của những thì đã có học tập. Trước hết thuộc chú ý lại bí quyết của tất cả 13 thì nhé!


*

Lý thuyết

PRESENT TENSES

Bây Giờ đơn

Câu khẳng định: S + am/is/are + (not) + N/Adj S + V (s/es)Câu phủ định: S + do/does + not + V-bare (động từ bỏ nguyên ổn mẫu)Câu nghi vấn: Am/Is/Are + S + N/Adj? Wh + am/is/are + S + N/Adj?

Do/Does + S + V-bare? Wh + do/does + S + V-bare?

Lúc Này tiếp diễn

Câu khẳng định: S + am/is/are + V-ingCâu lấp định: S + am/is/are + not + V-ingCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + V-ing?

Lúc Này trả thành

Câu khẳng định: S + have/has + V-ed/V3Câu che định: S + have/has + not + V-ed/V3 (have sầu not = haven’t has not = hasn’t)Câu nghi vấn: Have/Has + S+ V-ed/V3?

Lúc Này xong xuôi tiếp diễn

Câu khẳng định: S + have/has + been + V-ingCâu che định: S + have/has + not + been + V-ingCâu nghi vấn: Have/Has + S + been + V-ing?

PAST TENSES

Quá khứ đọng đơn

Câu khẳng định: S + was/were + N/Adj S + V-ed/V2Câu che định: S + was/were + not + N/Adj (was not = wasn’t, were not = weren’t)

S + did + not + V-bare (did not = didn’t)

Câu nghi vấn: Was/Were + S + N/Adj? Did + S + V-bare?

Quá khứ đọng tiếp diễn

Câu khẳng định: S + was/were + V-ingCâu tủ định: S + was/were + not + V-ingCâu nghi vấn: Was/Were + S + V-ing?

Quá khứ trả thành

Câu khẳng định: S + had + V-ed/V3Câu lấp định: S + had + not + V-ed/V3 (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + V-ed/V3?

Quá khứ kết thúc tiếp diễn

Câu khẳng định: S + had + been + V-ingCâu lấp định: S + had + not + been + V-ing (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + been + V-ing?

FUTURE TENSES

Tương lai đơn

Câu khẳng định: S + will + V-bareCâu phủ định: S + will + not + V-bare (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + V-bare?

Tương lai gần

Câu khẳng định: S + am/is/are + going khổng lồ + V-bareCâu bao phủ định: S + am/is/are + not + going lớn + V-bareCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + going to + V-bare? WH- + am/is/are + going khổng lồ + V-bare?

Tương lai tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + be + V-ingCâu che định: S + will + not + be + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + be + V-ing?

Tương lai hoàn thành

Câu khẳng định: S + will + have sầu + V-ed/V3Câu lấp định: S + will + not + have sầu + V-ed/V3 (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have sầu + V-ed/V3?

Tương lai kết thúc tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + have sầu + been + V-ingCâu bao phủ định: S + will + not + have sầu + been + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have sầu + been + V-ing?

Cách sử dụng của từng thì ví dụ mời chúng ta xem lại những bài bác kim chỉ nan trước đó của qplay.vn.Quý Khách sẽ xem: bài tập chia hễ tự giờ anh lớp 8 tài liệu ôn tập lớp 8 môn


*

Exercise

Thực hành 7 dạng bài xích tập phân chia cồn tự được Cửa Hàng chúng tôi gợi nhắc dưới.

Bạn đang xem: Bài tập chia thì lớp 8

Exercise 1

Complete these sentences using one of these verbs. You can use some of them more than once.

GetChangeImproveIncrease
BecomeRiseFallLearn

1) The number of people without jobs…………….at the moment.

2) He is still ill but he……………better slowly.

3) These days food………………more and more expensive sầu.

4) The world…………….Things never stay at the same.

5) The cost of living……………..nowadays.

6) George has gone lớn work in Spain. When he arrived, his Spanish wasn’t very good. But now, it…………..

7) The economic situation is already very bad & it………………worse.

8) The population of the world………………very fast.

9) Is your English……………better?

10) Silvia……………Chinese at the moment.

Exercise 2

Decide whether the verbs in these sentences are right or wrong. Correct those which are wrong

1) Look! Somebody toàn thân is climbing up that tree over there.

2) Can you hear those people? What bởi vì they talk about?

3) Are you believe sầu in God?

4) Look! That man tries to open the door of your car.

5) The moon goes round the earth.

6) I’m thinking it would be a good idea lớn leave sầu early.

7) The government is worried because the number of people without jobs is increasing.

8) I’m usually going lớn work by car.

9) I don’t know your telephone number.

10) Please don’t make so much noise. I study.

11) Sue and Alan are married since July.

12) It is raining all day.

13) She has been ill for a long time.

14) Have you always been living in this house?

15) How long has Jachồng been unemployed?

Exercise 3

Decide which khung of the verb is correct in these sentences

1) I will go / am going khổng lồ a tiệc ngọt tomorrow night. Would you like khổng lồ come too?

2) According to the weather forecast it will rain / is raining tomorrow.

3) I’m sure Tom will get / is getting the job. He has a lot of experience.

4) I can’t meet you this evening. A friover of mine will come / is coming lớn see me.

5) A: Have sầu you decided where lớn go for your holidays yet?

B: Yes, we will go / are going lớn Italy.

6) Don’t worry about the dog. It won’t hurt / isn’t hurting you.

7) Tom isn’t không tính phí on Saturday. He will work / is working.

8) I’m too tired to lớn walk trang chính. I think I wil get / am getting a xe taxi.

9) “Would you like tea or coffee?” “I will have / am having coffe, please”.

10) We will go / are going lớn the theatre this evening.

Exercise 4

Choose the correct answer

1) ………….I was entering the room, the telephone rang.

A. When B. For C. At the time D. An hour ago

2) It…………..just before the war when he received a letter form Britain.

A. had been B. has been C. was D. is

3) Students………….to each other when the director wanted them to help hlặng.

A. have been talking B. are talking C. talk D. were talking

4) When he…………..a school boy, John caught a wounded falnhỏ in the roof.

A. has been B. was C. has been D. is

5) Julie……….always………….her room untidy these days.

A. is – leaving B. – leaves C. was – leaving D. – left

6) We…………..your form size at the moment, but we can order it for you.

A. don’t have sầu B. aren’t having C. haven’t had D. didn’t have

7) I…………the garden but I couldn’t find the spade.

A. am digging B. was going to lớn dig C. will have dug D. am going lớn dig

8) Last year I………….camping with my friends for the last time.

A. was going B. have gone C. have sầu been going D. went

9) Of course you can use my house in the country. But when you………….there next month, rethành viên that it…………..for six months.

A. are getting / isn’t going to be cleaned B. will get / hasn’t been cleaned

C. get / will not have sầu been cleaned D. are going to get / will not be cleaned

10) On seeing her brother unconscious, she immediately………….her and…………help.

A. was calling / was wanting B. called / wanted

C. calls / is wanting D. was calling / wanted

Exerise 5

Read a situation và write sentences that have sầu the same meaning

1) We began playing football. After half an hour there was a terrible storm.

We………………..when………………….

2) The orchestra began playing at the concert. After about ten minutes a man in the audience suddenly began shouting.

The orchestra………………..when………………..

3) Tom is reading a book. He started two hours ago & he is on page 53.

He………………..for………………..

He………………………………so far.

4) Linda is from nước Australia. Now she is traveling round Europe. She began her tour 3 months ago.

She……………………for…………………

5) I had arranged to lớn meet Tom in a restaurant. I arrived & began waiting. After 20 minutes I realised that I had come to the wrong restaurant.

Xem thêm: 749+ Stt Hay Nhất, Những Câu Nói Hay Về Thời Gian Và Tình Yêu, Tình Bạn

I…………………..when………………..

6) Jimmy is a tennis champion. He began playing tennis when he was 11 years old. Now he has just won the national championship for the fourth time.

He…………………..since………………..

He………………..…………four times.

7) Bill và Andy make films. They started making films together when they left college.

They……………………..since……………………….

They………………ten films since……………………..

8) Mr and Mrs Jerkins went to lớn live in the south of France. Six months later, Mr Jerkins died.

They………………………when……………………….

9) Ken smoked. 30 years later, he finally gave sầu it up.

Ken…………………when…………………..

10) Jaông xã is playing tennis. He started at 2 o’clochồng & he has just played tennis for the third time this weeek.

Jack………………since……………….

Jack…………………….three times this week.

Exercise 6

Make a sentence using future tenses

1) You want to lớn borrow your friend’s bicycle this evening.

Will………………………………?

2) You want your friover lớn give Tom a message this afternoon.

Will………………………………?

3) Tom and Ann are going khổng lồ the cinema. The film begins at 7.30 và it is already 7.trăng tròn. It will take them 20 minutes to get there.

When they get there,………………………

4) You want khổng lồ use your frined’s computer tomorrow morning.

Wil…………………………………….?

5) Your friover is going shopping. You want him / her to lớn buy some food for you at the supermarket.

Will…………………………………..?

6) Jyên ổn always goes to bed at 11 o’clochồng. Tom is going lớn visit hyên ổn at 11.30 this evening.

When Tom arrives,…………………………..

7) Tom is on holiday. He has very liitle money & he is spending too much too quickly.

Before the end of his holiday,…………………….

8) I’ve sầu won a lot of money

What………………you……………….? (do)

9) Tom has just bought a painting.

Where…………..he…………..? (hang)

10) Chuông xã came to Thủ đô New York from the UK nearly 2 years ago. Next Monday it will be exactly 2 years since he arrived.

Next Monday…………………………

Exercise 7

Choose the correct answer

1) When the phone rang, she………….

A. was cooking B. is going to lớn cook C. has cooked

2) I……………you with your homework as soon as I…………..writing these reports.

A. am helping / have sầu finished B. will help / have sầu finished C. help / am going khổng lồ finish

3) After they…………..the books, they……………….their journey.

A. delivered / were starting B. delivered / started C. were delivering / were starting

4) He…………his family when he…………..a school boy.

A. supported / is B. supported / was being C. supported / was

5) After struggling for weeks I………the job I…………và now I’m happy with it.

A. got / wanted B. got / have sầu been wanting C. was getting / wanted

6) My plane………….at 5 pm on Monday. I don’t need to Call a xe taxi, my friend………..me khổng lồ the airport.

A. is leaving / will take B. will leave / takes C. leaves / is going lớn take

7) Newspaper say the minister……………someone suitable for the task he………….to lớn get hold of.

A. will appoint / wants B. is going khổng lồ appoint / will want C. appoints / wants

8) We……………our work in the gargare by the she…………….from the market.

A. will have sầu finished / arrives B. finished / has arrived C. have finished / arrived

9) Some years ago people…………living in the thành phố centers but now they…………..lớn live in the suburbs.

A. had preferred / prefer B. preferred / prefer C. have preferred / prefer

10) I…………..the hours I spent in the dorm with people who thought they were much clever than I was.

A. remembered B. will rethành viên C. remember

các bài tập luyện về although in spite of despite

Answer

Exercise 1:

1) is rising / is falling / is increasing 2) is getting 3) is getting / is becoming

4) is changing 5) is rising / is increasing 6) is improving

7) is getting / is becoming 8) is rising 9) getting 10) is learning

Exercise 2:

1) right 2) are they talking 3) Do you believe sầu 4) is trying 5) right

6) I think 7) right 8) I usually go 9) right 10) am studying

11) have sầu been married 12) has been living 13) right 14) have you always lived 15) right

Exercise 3:

1) am going 2) will rain 3) will get 4) is coming 5) are going

6) won’t hurt 7) is working 8) will get 9) will have sầu 10) are going

Exercise 4:

1) A 2) C 3) D 4) B 5) A

6) A 7) B 8) D 9) C 10) B

Exercise 5:

1) We had been playing for half và hour when there was a terrible storm.

2) The orchestra had been playing for about ten minutes when a man in the audience suddenly began shouting.

3) He has been reading for 2 hours. / He has read 53 pages so far.

4) She has been traveling round Europe for three months. / She has visited six countries so far.

5) I had been waiting for trăng tròn minutes when I realised that I had come to lớn the wrong restaurant.

6) He has been playing tennis since he was 11. / He has won the national championship four times.

7) They have been making films since they left college. / They have sầu made ten films since they left college.

8) Ttốt have sầu been living in the south of France for six months when Mr Jerkins died.

9) Ken had been smoking for 30 years when he finally give sầu it up.

10) Jaông xã has been playing tennis since 2 o’clock. He has played tennis three times this week.

Exercise 6:

1) Will you be using your bicycle this evening?

2) Will you be seeing Tom this afternoon?

3) the film will have sầu already started.

4) Will you be using your computer tomorrow morning?

5) Will you be passing the supermarket when you’re in town?

6) Jyên ổn will have gone to bed.

7) he will have spent all his money.

8) What are you going to lớn vị with it?

9) Where is he going lớn hang it?

Exercise 7:

1) A 2) B 3) B 4) C 5) A

6) C 7) A 8) A 9) B 10) C

Với các bài xích tập chia đụng từ để giúp đỡ học sinh có tác dụng quen thuộc với những bài bác tập về các thì tiếng anh. Các thì này xuất hiện các trong các bài bác bình chọn bên trên lớp.