đề cương ôn tập tiếng anh lớp 6 hk2

Đề cương cứng giờ đồng hồ Anh học kì 2 lớp 6 tất cả giải đáp tiếp sau đây phía trong cỗ đề đề kiểm tra giờ đồng hồ Anh lớp 6 học kì hai năm 20trăng tròn - 2021 bởi vì qplay.vn xem tư vấn với đăng mua. Tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 6 học tập kỳ 2 bao gồm nhiều dạng bài bác tập Tiếng Anh lớp 6 công tác new hay chạm mặt vào đề thi xác định học kì 2 lớp 6 môn giờ Anh năm 2021 và 2 đề mẫu thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh 6 kèm đáp án giúp những em học viên lớp 6 luyện thi tác dụng.

Bạn đang xem: đề cương ôn tập tiếng anh lớp 6 hk2


⇔ Tmê say khảo đề cương ôn tập Tiếng Anh 6 học tập kỳ 2 bắt đầu nhất: Đề cương ôn tập giờ đồng hồ Anh lớp 6 học kì hai năm 2019 - 20trăng tròn NEW


A. Bài ôn tập học tập kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Rewrite the sentences.

1. What about having a picnic on Sunday?

Let’s …………………………………………………………………………………

2. How about taking some photos?

Why don’t we …………………………………………………………………….?

3. Let’s have some cold drinks.

How about ………………………………………………………………………..?

4. Why don’t we go lớn the post office?

What about ………………………………………………………………………?

5. Your hair is long.

You ………………………………………………………………………………

6. That boy’s legs are strong.

That boy …………………………………………………………………………

7. That child’s eyes are lovely.

That child …………………………………………………………………………

8. Their house is old.

They ………………………………………………………………………………

9. Her school bag is new.

She ………………………………………………………………………………

10. His demo is awful.

He ………………………………………………………………………………

11. Her nose is small.

She ………………………………………………………………………………

12. How much is your book?

How much ………………………………………………………………………?

13. How much are two boxes of chocolates?


How much ………………………………………………………………………?

14. How much vì chưng cans of peas cost?

How much ………………………………………………………………………?

15. How much does the red box cost?

How much ………………………………………………………………………?

16. How is the weather in TP HCM city?

What ……………………………………………………………………….……?

17. What is the weather lượt thích in Vietnam?

How ………………………………………………………………………..……?

18. How is the weather in Spring?

What ……………………………………………………………………………?

19. What food vì you like best?

What is …………………………………………………………………………?

trăng tròn. What sports does she lượt thích best?

What is …………………………………………………………………………?

21. He likes apples best.

His ………………………………………………………………………………

22. We like pink & blue best.

Pink and xanh are ………………………………………………………………

23. What subject does he like best?

What is …………………………………………………………………………

24. They lượt thích badminton best.

Badminton is …………………………………………………………………

Supply the correct prepositions.

1. What are you going lớn bởi …………………………..the weekend?

2. What are we going to lớn bởi vì …………………………..the vacation?

3. We are going …………………………..vacation.

4.………………………….. Sunday mornings, we go fishing.

5.………………………….. the morning, we often bởi morning exercises.

6. We are going khổng lồ camp …………………………..three days.

7. What are you going to lớn do…………………………..your không tính phí time?


8. He is going khổng lồ stay…………………………..his friend’s house…………………………..a week.

9. He is going to lớn stay …………………………..his uncle và aunt.

10. We are going khổng lồ stay …………………………..a hotel…………………………..Thanh khô Hoa.

11.…………………………..the winter, we usually play basketball.

12. What vì you vày …………………………..the spring?

13. What’s the weather like…………………………..March?

14. He wants strong boots because he often goes walking…………………………..the mountains

15. They sometimes go sailing …………………………..the fall.

16. She often goes swimming …………………………..the summer.

17. How often bởi vì you late…………………………..school?

18. How often bởi vì you help your Mom…………………………..her housework?

19. We have Math, English and Music ………………………….. Tuesday and Thursday.

trăng tròn. We are going khổng lồ see a movie ………………………….. Sunday evening.

Choose the best answers.

1. Why don’t we go lớn Huong Pagodomain authority. (That’s a good idea/ Yes, please/ Can I help you?/ Here you are)

2. Let’s go by minibus. (Yes, please/ No, thanks/ Here you are/ Yes. Good idea.)

3. How long are they going to lớn stay? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

4. How often does he go to lớn the movies? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

5. How far is it from your house to lớn school? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

6. Let’s go to lớn the movies. (Yes. Good idea/ Yes,please/ Can I help you?/ Here you are)

7. He wants strong boots because he goes ______in the mountains. (fishing/ swimming/ sailing/ walking)

8. ______ vì chưng you play sports?Sometimes. (How much/ How often/ How long/ How many)

9. We are going lớn DaLat this summer _______. (season/ weather/ time/ vacation)


10. He doesn’t lượt thích meat. He _____ eats it. (often/ usually/ never/ sometimes)

11. We are going to _____ some photos. (catch/ take/ do/ make)

12. There isn’t ______ bread in the kitchen. (some/ any/ a/ an)

13. Would you lượt thích _____ milk? (some/ any/ a/ an)

14. Is there _____ milk in the bottle? (some/ any/ a/ an)

15. They usually______ their kites. (fly/ play/ do/ have)

16. Lan is _______ aerobics now. (playing/ doing/ taking/ making)

17. They are going khổng lồ see the ______ in Hue. (citadel/ vacation/ game/ park)

18. They are planing a _______ vacation. (swimming/ camping/ boating/ going)

19. The weather is ______ hot in the winter. (often/ usually/ never/ sometimes)

đôi mươi. The weather is never _______ in the summer. (hot/ cold/ cool/ warm)

Supply the correct forms of words

1. They are planing a …………………………………………vacation. (camp)

2. They…………………………………………fly their kites. (usual)

3. We like outdoor …………………………………………. They are very exciting. (active)

4. My favorite sports …………………………………………is playing badminton. (active)

5. …………………………………………, she‘s going to lớn Ha Long bay on her vacation. (Final)

6. He goes to the bookstore …………………………………………a week. (one)

7. We rarely bring a …………………………………………stove when going on a picnic. (camp)

8. We are going to lớn take some………………………………………… (photo)

9. How many …………………………………………of chocolates do you want? (box)

10. Are they hard …………………………………………? (farm)

11. He is a very good………………………………………… (swim)

12. Is this …………………………………………aunt? (they)

13. Are they bus …………………………………………? (drive)

14. …………………………………………teachers are very strict. (we)

15. Is this …………………………………………Math teacher? (you)

16. Are …………………………………………an English teacher? (your)

17. We bring warm …………………………………………when going on a picnic. (cloth)

18. My daughter likes eating …………………………………………. (sandwich)

Supply the correct forms of verbs

1. The girls _________________ (skip) at the moment.

2. Nam ________________ his xe đạp at present. (ride).

3. We’d like _________________ (go) swimming. We don’t lượt thích going__________ (jog)


4. Mai never _______________ (stay) up late.

5. He ____________ (brush) his teeth often.

6. Lan always _______________ (do) her tests carefully.

7. He wants _______________ (travel) around the world.

8. Minh’d like _______________ (walk) in the rain.

9. Now Mr. Jones ______________ T.V. (not, watch)

10. What about ______________ (have) some coca cola?

11. What (you, watch) _________________________________ now?

12. What about______________ (eat) some rice now?

13. I ______________ (play) sports now. I love going_____________ (play) sports.

14. Do you want ____________some food for me?(buy)

15. The girls _____________ (jog) now.

16. They ________________ (play) soccer at the moment.

17. (She, take) _______________________ some photos at present?

18. She________________ lớn eat fried rice. (not, want)

19. They _____________ (swim) at present

đôi mươi. Would you like ______________ some food? (buy)

Find mistakes

1. My aunt và uncle is flying to lớn Paris tonight.

2. What are your favorite food?

3. Are there any meat lớn eat?

4. My mother need half a kilo of beef.

5. What are you study this semester?

6. They are an expensive sầu pens.

7. The cheetah is the fast animal on land.

8. How often you go khổng lồ the movie?

9. The students và their teacher is going lớn visit the art museum.

10. Why don’t Hana lượt thích her new roommate?

11. Mike is more short than I am.

12. We hardly never listen to lớn the radio.

13. How much apples does your mother want?

14. Can you going to lớn the store for me?

15. What is in the living room? Tom and Mary

16. Is Susan a best student in the class?

17. Mount Everest is the highest mountain than all.

18. This house has the beautifullest garden on our street.

19. My younger sister has full lips and small White tooths.

20. My younger sister likes lớn play swimming và jogging.

21. What’s the weather lượt thích in Hồ Chí Minh đô thị for the summer?

22. In the weekend, he often goes swimming.

23. They always taking food and water and a tent.

ĐÁP ÁN

Supply the correct forms of words

1. They are planing a ………………………………campng…………vacation. (camp)

2. They………………………usually…………………fly their kites. (usual)

3. We lượt thích outdoor …………………activities………………………. They are very exciting. (active)

4. My favorite sports ………activity………is playing badminton. (active)

5. ……………Finally…………, she‘s going to Ha Long cất cánh on her vacation. (Final)

6. He goes lớn the bookstore ……once……………a week. (one)

7. We rarely bring a …………camping………stove when going on a picnic. (camp)

8. We are going to take some……………photos…………… (photo)

9. How many …………boxes……of chocolates vì you want? (box)

10. Are they hard …………farmer……………? (farm)


11. He is a very good……………swimmer…… (swim)

12. Is this ……………their…………aunt? (they)

13. Are they bus ………………………drivers…………………? (drive)

14. ……………Our………teachers are very strict. (we)

15. Is this …………your………Math teacher? (you)

16. Are ………you……an English teacher? (your)

17. We bring warm ………clothes……when going on a picnic. (cloth)

18. My daughter likes eating ……sandwiches/ sandwich……. (sandwich)

Supply the correct forms of verbs

1. The girls ___________are skipping______ (skip) at the moment.

2. Nam __________is riding______ his xe đạp at present. (ride).

3. We’d like ___________khổng lồ go______ (go) swimming. We don’t lượt thích going_______jogging___ (jog)

4. Mai never ______stays_________ (stay) up late.

5. He ________brushes____ (brush) his teeth often.

6. Lan always _________does______ (do) her tests carefully.

7. He wants _______to travel________ (travel) around the world.

8. Minh’d lượt thích _____to walk__________ (walk) in the rain.

9. Now Mr. Jones ______isn"t watching________ T.V. (not, watch)

10. What about ______having________ (have) some coca cola?

11. What (you, watch) ____________________are you watching_____________ now?

12. What about________eating______ (eat) some rice now?

13. I ____am playing__________ (play) sports now. I love going_______to lớn play______ (play) sports.

14. Do you want _______khổng lồ buy_____some food for me?(buy)

15. The girls ________are jogging_____ (jog) now.

16. They ___________are playing_____ (play) soccer at the moment.

17. (She, take) _______________Is she taking________ some photos at present?

18. She_______does not want_________ lớn eat fried rice. (not, want)

19. They ________are swimming_____ (swim) at present

20. Would you like ________khổng lồ buy______ some food? (buy)

Find mistakes

1 - is thành are; 2 - are thành is; 3 - Are thành is; 4 - need thành needs; 5 - are thành do;

6 - bỏ an; 7 - fast thành fastest; 8 - you thành vì chưng you; 9 - is thành are;

10 - don"t thành doesn"t; 11 - more short thành shorter; 12 - quăng quật hardly hoặc never;

13 - much thành many; 14 - going thành go; 15 - What is thành Who are; 16 - a thành the;

17 - than thành of; 18 - beautifullest thành most beautiful; 19 - tooths thành teeth;

trăng tròn - khổng lồ play thành playing; 21 - for thành in; 22 - In thành At; 23 - taking thành take;

⇔ Tham mê khảo đề soát sổ Tiếng Anh 6 bao gồm tệp tin nghe: Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh tất cả file nghe năm học 2018 - 2019 HOT

B. Đề thi học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 bao gồm giải đáp - Đề số 1

Bài 1. Chọn 1 trường đoản cú trong các A, B, C hoặc D mà phần gạch chân tất cả bí quyết gọi không giống đối với những từ bỏ còn sót lại sống từng cái.

1. A. nine B. time C. ride D. children

2. A. water B. walk C. talk D. work

3. A. go B. home C. photo lớn D. hot

Bài 2. Chọn lời giải đúng độc nhất vô nhị trong những A, B, C hoặc D để kết thúc câu.

Xem thêm: Download Virtual Dj 2021 - Virtual Dj Music Mixer Apk For Android

4. It is twelve sầu o"cloông chồng now. We..... to have lunch.

A. want B. to lớn want C. wanting D. are wanting

5. Do you lượt thích pop music ? -......

A. I would. B. Yes, a lot. C. No, I lượt thích it. D. Yes, we are.

6. Nam usually goes..... after school.

A. lớn fishing B. khổng lồ trang chính C. fishing D. home page back

7. -A: I am very tired. - B:......

A. Me too. B. For me the same. C. Also me. D. I also.

8. -A: "..... vị the Hoang Ha buses run?" - B: "Every twenty minutes every day"

A. How far B. What time C. How often D. How much

9. -A: "How big is Malaysia ?" - B: "It"s much..... than Singapore."

A. big B. smaller C. smallest D. bigger

10. What time..... on television?


A. is the news B. are the news C. is news D. are news

11. My father is a good..... He works in a big restaurant.

A. doctor B. worker C. cooker D. cook

12....... bởi you get there? – We walk, of course.

A. Why B. What C. How by D. How

13. Excuse me, I"d lượt thích khổng lồ...... this letter khổng lồ the USA.

A. send B. mail C. post D. All A,B,C

14. My head hurts. I have an awful.......

A. toothabịt B. headabít C. earabít D. backache

15. There..... a lot of rain in summer in our country.

A. are B. be C. aren"t D. is

16. These are my notebooks, và those are.....

A. she B. her C. hers D. your"s

Bài 3. Tìm một lỗi không đúng trong số A, B, C hoặc D trong mỗi câu sau.

17. What vị Ba vày when it is hot?

A B C D

18.How many rooms there are in the new house?

A B C D

19. I"m very thirty. I would like some hãng apple juice.

A B C D

20. We go to the library every Monday afternoons.

A B C D

III. ĐỌC HIỂU -VIẾT

Bài 1. Đọc kỹ đoạn văn uống sau với điền vào từng khu vực trống bằng một từ bỏ phù hợp.

I have sầu a very cthua thảm friover. Her name is Mai. She is eleven years old & she is in (21)..... six. She can speak English very well. She has English (22)..... Tuesday, Thursday và Friday. She (23).....also plays the piano. In her room, there is a piano & some books. Every day she gets up at six. She has breakfast at six thirty & goes khổng lồ school at a quarter lớn seven. She has her (24).....from seven o"cloông chồng to lớn eleven thirty. Then she goes trang chính & has (25)..... at twelve o"cloông xã. It"s three o"clock in the afternoon now và Nga is in her room. She is doing her homework.

Bài 2. Viết lại câu sao cho không thay đổi nghĩa cùng với câu đến trước.

26. She always cycles khổng lồ work?

She always goes...................................

27. She likes noodles very much.

Her favorite.....................................

28. What is the price of these apples?

How much......................................

29. The oto is xanh.

It is..........................................

30. She is taller than her friend.

Of the two girls, she is................................

ĐÁPhường. ÁN

Bài 1. Chọn 1 từ bỏ trong số A, B, C hoặc D mà phần gạch ốp chân gồm phương pháp đọc không giống so với những trường đoản cú sót lại làm việc từng cái.

1 - D; 2 - D; 3 - D;

Bài 2. Chọn lời giải đúng duy nhất trong những A, B, C hoặc D nhằm dứt câu.

4 - A; 5 - B; 6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - D;

10 - A; 11 - D; 12 - D; 13 - A; 14 - B; 15 - A; 16 - C;

Bài 3. Tìm một lỗi không nên trong các A, B, C hoặc D trong những câu sau.

17 - A; 18 - B; 19 - B; trăng tròn - D;

III. ĐỌC HIỂU -VIẾT

Bài 1. Đọc kỹ đoạn văn uống sau cùng điền vào từng địa điểm trống bởi một trường đoản cú tương thích.

21 - grade; 22 - on; 23 - up; 24 - class; 25 - lunch;

Bài 2. Viết lại câu sao để cho không thay đổi nghĩa với câu mang lại trước.

26 - She always goes khổng lồ work by bike.

27 - Her favorite food is noodles.

28 - How much are these apples?

29 - It is xanh car.

30 - Of the two girls, she is taller.

C. Đề chất vấn giờ Anh học tập kì 2 lớp 6 bao gồm giải đáp - Đề số 2

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1.

A. books

B. pencils

C. rulers

D. bags

2.

A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

3.

A. tenth

B. math

C. brother

D. theater

4.

A. has

B. name

C. family

D. lamp

II. Choose the best answer khổng lồ complete these sentences. (2m)

1. Hung is a.................... He"s svào và heavy.

A. gymnast B. weight-lifter C. driver D. doctor

2. I lượt thích hot....................

A. season B. weather C. activity D. class

3. What.................... your father doing now? He is playing badminton.

A. is B. are C. bởi D. does

4..................... does your brother go fishing? He goes once a week.

A. How old B. How often C. How D. What

5. He.................... goes fishing in the winter. It"s too cold.

A. often B. always C. usually D. never

6. What about.................... by bike?

A. travel B. lớn travel C. traveling D. travels

7..................... place are Phuong & Mai going to lớn visit first?

A. Where B. Which C. How D. How long

8. My house is near a market so it"s very __________.

A. big B. noisy C. quiet D. small

III. Put the verbs into lớn the correct khung. (1,5m)

1. My school (have)........................two floors.

2. Look! The plane (fly)..............lớn the airport, it (land).......................

3. What about (visit).........................................our parents?


4. We shouldn"t (throw).........trash on the street.

5. They (not go).............swimming in the winter.

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange to complete these sentences. (1m)

1. We usually play basketball on the weekends.___________________________________

2. They are going to visit Hue next summer. _______________________________________

3. tallest/ Tuan/ our/ is/ the/ class/ in.__________________________________________

4. the/ spring/ in/ What/ weather/ is/ like/ the?_______________________________________

V. Read the passage carefully then choose the correct words to fill in the blanks. (1,5m)

favorite does plays or but everyday

Miss Loan is our teacher. She teaches us English. She is tall và thin (1)...........she is not weak. She (2)................a lot of sports. Her (3)...............sport is aerobics. She (4)............aerobics three times a week. She likes jogging, too. She jogs in a park near her house (5)...............In her không lấy phí time she listens to lớn music (6)..............watches TV.

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first. (2m)

1. There are a lot of flowers in my garden.

=> My garden..................................................

2. Ha Tinh is smaller than Nghe An.

=> Nghe An...............................................

3. Let"s go khổng lồ Ha Long Bay next summer vacation.

=> What about........................................................?

4. I want some milk.

=> I"d...................................................................

VII.Write a passage lớn describe your cchiến bại friend. (1m)

ĐÁPhường ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1 - A; 2 - D; 3 - C; 4 - B;

II. Choose the best answer lớn complete these sentences. (2m)

1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - D; 6 - C; 7 - B; 8 - B;

III. Put the verbs into lớn the correct size. (1,5m)

1 - has; 2 - is flying - is going lớn land;

3 - visiting; 4 - throw; 5 - don"t go;

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange to complete these sentences. (1m)

1 - What vì chưng you usually on the weekends?

2 - Where are going to visit next summer?

3 - Tuan is the tallest in the class.

4 - What is the weather lượt thích in the spring?

V. Read the passage carefully then choose the correct words khổng lồ fill in the blanks. (1,5m)

1 - but; 2 - plays; 3 - favorite; 4 - does; 5 - everyday; 6 - or;

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first. (2m)

1 - My garden has a lot of flowers.

2 - Nghe An is bigger than Ha Tinh.

3 - What about going khổng lồ Ha Long Bay next summer vacation?

4 - I"d like some milk.

Xem thêm: Cách Tải Lmht Về Laptop - Tải Game Liên Minh Huyền Thoại

VII. Write a passage khổng lồ describe your cthua thảm frikết thúc. (1m)

Mời độc giả download trọn cỗ nội dung tư liệu các bài luyện tập Tiếng Anh trên đây: các bài tập luyện ôn thi học tập kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 tất cả đáp án. Trong khi, qplay.vn đã đăng cài đặt rất nhiều tư liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 6 cả năm không giống như: Giải bài bác tập SGK Tiếng Anh 6, Để học tập xuất sắc Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học tập kì 1 lớp 6, Đề thi học tập kì 2 lớp 6,.... Mời thầy cô, quý phụ huynh với những em học viên tham khảo, download Giao hàng Việc học hành và đào tạo và huấn luyện.


Chuyên mục: Công nghệ