Đề Thi Khảo Sát Tiếng Anh Vào Lớp 6

Đề thi điều tra khảo sát chất lượng đầu xuân năm mới lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Haylambởi vì soạn cùng sưu tầm Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề) được tổng thích hợp chọn lọc trường đoản cú đề thi môn Tiếng Anh 6 của những trường bên trên toàn nước sẽ giúp đỡ học sinh có kế hoạch ôn luyện từ kia đạt điểm cao trong những bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi khảo sát tiếng anh vào lớp 6

*

Tải xuống

Phòng Giáo dục với Đào chế tạo .....

Đề khảo sát quality đầu năm

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. fall

B. always

C. walk

D. half

2. A. spring

B. drink

C. kite

D. picnic

3. A. summer

B. usually

C. tube

D. menu

4. A. warm

B. want

C. water

D. waste

5. A. season

B. weather

C. bean

D. weak

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. milk

B. orange juice

C. mineral water

D. fish

2. A. speak

B. draw

C. time

D. watch

3. A. doctor

B. engineer

C. job

D. teacher

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Take an umbrella with you. It ______ outside

A. rains B. rain C. rained D. is raining

2. After that, he ______ dinner.

A. Ate B. had C. have sầu D. A và B

3. You should bởi vì morning exercise __________.

A. Regular B. regularly C. once a week D. never

4. The children are on the bus. They ______ to school.

A. are going B. go C. are go D. went

5. They _____swimming last Sunday.

A. Go B. going C. went D. goes

6. What are you going ______ tomorrow?

A. lớn bởi vì B. vì chưng C. did D. doing

7. We’re very _______ now. We don’t want any more food and drink

A. Cold B. hot C. full D. hungry

Exercise 4: Read the following text và choose the most suitable word lớn fill in each blank

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at Primary School. He is in Class 5E. He is a tín đồ of (1) _______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books và stories. He likes reading folk tales in his không lấy phí time. His (3) ________ story is Aladin & the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) _______ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraetháng. Doraetháng is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come to lớn his house & borrow his books when he finish reading them

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraetháng from? (come)

_______________________

2. What is your favourite subject? (do)

_______________________

3. I have sầu English on Tuesday và Thursday. (twice)

_______________________

Exercise 6: Give sầu the correct size of the words in brackets

1. How vị you practise (listen) ________?

2. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music & (England) ________

3. His hobby is (sing) _______ English songs.

4. Anmãng cầu sings very (beautiful) _________.

Exercise 7: Correct the mistakes

1. I have English four time a week ______________________________

2. Do you like play tennis? ______________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. D 2. C 3. A 4. D 5. B

Exercise 2:

1. D 2. C 3. C

Exercise 3:

1. D 2. D 3. B 4. A

5. C 6. A 7. C

Exercise 4:

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

Exercise 5:

1. Where does Doraemon come from?

2. What subject bởi you like?

3. I have English twice a week

Exercise 6:

1. Listening

2. English

3. Singing

4. Beautifully

Exercise 7:

1. time ⇒ times

2. 2. play ⇒ playing


Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tạo ra .....

Đề khảo sát điều tra unique đầu năm

Năm học tập 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. between

B. corner

C. packet

D. summer

2. A. popcorn

B. sausage

C. sandwich

D. balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from therest

1. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

2. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

3. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

4. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

5. A. India

B. pilot

C. invitation

D. inventor

Exercise 3:Give the correct size of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? - I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? - It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pinetáo bị cắn juice. She usually _______ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ bởi you want, Mom?

A. oranges B. apples C. bananas D. rice

2. We are going khổng lồ Nha Trang ______ vacation this summer.

A. on B. in C. of D. to

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. bởi vì B. does C. are D. is

4. It’s very _______ you lớn help me, Peter.

A. kind at B. kind C. kind of D. kind to

5. What does she _____ now?

A. wants khổng lồ bởi vì B. want to do C. want vị D. wants do

6. What is he ______ khổng lồ do?

A. go B. goes C. going D. is going

7. David often ________ his camera lớn his picnic.

A. khổng lồ bring B. bring C. brings D. bringing

8. I stay at home page _____ my mom because she’s sick

A. on B. with C. lớn D. in

9. I like Thủ đô New York ______ the people are very friendly.

A. so B. and C. after D. because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

Xem thêm: Mách Bạn 5 Cách Nói Tiếng Anh Giọng Mỹ Siêu Đơn Giản, 7 Phương Pháp Giúp Phát Âm Tiếng Anh Mỹ Chuẩn

A. noisier B. noisy C. noisyer D. more noisy

Exercise 5: Read the following text & choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came trang chủ (1) ______ school with a headache. He didn’t vì his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted to lớn go to lớn (3) _______. He was tired and his head was (4) ______.His mother took hlặng some rice khổng lồ eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some fruits & some orange juice. Then he went lớn sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot and sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going khổng lồ stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words lớn make meaningful sentences

1. come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. A 2. D

Exercise 2:

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B

Exercise 3:

1. vì - visited

2. be – will rain - watched

3. is - drinks

Exercise 4:

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A

Exercise 5:

1. B 2. D 3. A 4. C 5. B

Exercise 6:

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going khổng lồ stay with on her summer holiday?

Exercise 7:

1. Where vì you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekover.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.


Phòng Giáo dục với Đào chế tạo .....

Đề khảo sát điều tra chất lượng đầu năm

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. who

B. where

C. whale

D. why

2. A. come

B. city

C. class

D. cook

3. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

Exercise 2: Choose the wordthat has the different main stress

1. A. python

B. below

C. peacock

D. funny

2. A. around

B. monkey

C. quickly

D. circus

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Jlặng never ________ at the school canteen.

A. is eating B. eats C. eat D. doesn’t eat

2. Which place would your family like ______? - Thành Phố New York.

A. visit B. visits C. visiting D. to lớn visit

3. ______ grows vegetables.

A. An farmer B. Farmers C. Farmer D. A farmer

4. An astronaut can ______ the spaceship & walk in space.

A. get out of B. gets out C. get out D. gets out of

5. _____________? - My favorite season is summer.

A. What your favorite season? B. What’s your favorite season?

C. What are your favorite season? D. What’s you favorite season?

6. What did she vày yesterday? - She ________ with her friends

A. goes swimming B. went swimming C. goed swimming D. is going swimming

7. ______ would you lượt thích lớn visit, a museum or a pagoda?

A. Which place B. Who C. How many D. How much

8. Where is he going to lớn ______ in Hue?

A. stay B. stays C. staying D. goes

9. There are four _____ in a year.

A. spring B. summer C. seasons D. winter

10. It ______ warm và foggy in Paris tomorrow.

A. is B. are C. will be D. will is

Exercise 4: Translate the following sentences inkhổng lồ English

1. Tôi yêu thích mùa xuân vày có rất nhiều hoa

_______________________________

2. Ngày mai khí hậu sẽ như vậy nào?

_______________________________

3. Đồ ăn thấp sinh hoạt vịnh Hạ Long.

_______________________________

Exercise 5: Read the following & choose the best answer

Last Monday afternoon, Fred came trang chính (1) ______ school with a headađậy. He didn’t vị his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted lớn go lớn (3) _______. He was tired and his head was (4) _______. His mother took hyên some rice lớn eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits và some orange juice. Then he went to lớn sleep. What a (5) _______ day.